Om mig

Jag jobbar sedan 2013 som frilansande vetenskapsjournalist med klimat och hållbarhet som främsta inriktning. Jag kommer ursprungligen från Kristianstad, men har nu Lund som hemstad och Malmö som arbetsplats. Jag reser dock ofta över hela världen i jakt på spännande/viktiga/bortglömda berättelser. Jag har även en kandidat- och masterexamen i naturgeografi samt är utbildad gymnasielärare i geografi.


Jag har skrivit för de flesta tidiningarna och tidskrifter i Sverige, Norge och Finland samt varit återkommande frilansare på brittiska BBC. Det senaste året har jag breddat min kompetens och arbetar nu även med ljud, bland annat för Spotify Dok och SR. Dokumentären Mörkt Vatten, som jag skrev manus till och medverkade i, vann 2023 ett Guldöra för "årets avslöjande". Jag har även arbetat som lärare och kursledare på journalistutbildningen vid Lunds universitet respektive Folkuniversitetet.


Förutom rena journalist- och skribentuppdrag föreläser jag om min bok "Hetta – om människan i en varmare värld" som gavs ut sommaren 2022 (Volante). Jag har besökt bibliotek, föreningar och skolor över hela Sverige och kommer gärna och föreläser för just er. Jag tar även uppdrag som samtalsledare och moderator.


Är du intresserad av en vass skribent, en passionerad föreläsare eller en påläst moderator är jag din person!

UPPDRAGSGIVARE (i urval)

Aftenposten (norsk dagspress)

Aftonbladet

Aktuell Hållbarhet

Allt om Vetenskap

Amnesty Press

Arbetaren

Arbetet

ATL

BBC

Biblioteksbladet

Filter

Fokus

Forskning.se

Forskning & Framsteg

Dagens ETC

Extrakt.se

GP

Hufvudstadsbladet (finsk dagspress)

Icon

Konstvärlden

Lantmannen

OmVärlden

Ottar

Skogseko

Spotify

Språktidningen

Sveriges Radio

Svenska Dagbladet

Sveriges Natur

Sydsvenskan

Syre

TT

Tiden

Vagabond

Verldens Gang (VG) (norsk dagspress)

Vi